Ronnie Alt

Verhoog je financiele bewustzijn door het volgen van deze blog

Ronnie en Tanja Alt over Financiële bewustwording

with 2 comments

In de jaren 50/60 van de vorige eeuw had elk huishouden in Nederland een huishoudboekje. Het zou geen slecht idee zijn om dat nu weer terug te krijgen.

Waarom heb ik het hier nu over?

Tanja en ik begonnen in 2007 met onze netwerkbedrijf naast mijn vaste baan. We kwamen namelijk financieel net niet uit met mijn vaste baan en hadden daarom een andere inkomstenbron nodig. In de jaren  2007 en 2008 verdienden we goed met het netwerkbedrijf, maar op de één of andere manier verdween het verdiende geld als water door onze vingers. Het gekke was dat we met het netwerkbedrijf zoveel geld verdienden dat we makkelijk elke maand geld opzij hadden kunnen zetten om te sparen. De realiteit was dat we zelfs toen niet uitkwamen en elke maand weer tekort hadden.

We bleven gevangen in de ratrace.

Alles veranderde toen Tanja en ik in 2007 in aanraking kwamen met de boeken ‘Rijke Pa Arme Pa’ en ‘The Science Of Getting Rich’ en het spel ‘Cashflow’. Het ging niet van het één op het andere moment. Het was net als met een koersverandering van een olietanker. Het ging langzaam maar zeker.

Door de boeken te lezen en het spel te spelen kregen we de juiste mindset en ontdekten we hoe succesvolle investeerders en ondernemers denken.

We kwamen in aanraking met gelijkgestemde mensen en verhoogden onze financiële intelligentie door het lezen van boeken en bijwonen van presentaties over dit onderwerp.

Wij zijn aan tafel gaan zitten, met de bankafschriften. Toen werd het ons duidelijk waar ons geld aan opging. Aan de hand hiervan creëerden wij een budget. Onze inkomsten en uitgaven werden ons helder.

Vanaf dit moment gaan wij voor 100% voor financiële vrijheid. Wij zijn gaan kijken welke uitgaven echt noodzakelijk zijn,en waar we kunnen minderen. Hier volgen een aantal aanpassingen die we hebben gedaan. Overbodige verzekeringen hebben wij stopgezet. De auto laten we staan als we binnen een straal van 6 km ergens naar toe moeten. Het bespaart je geld en je hebt gelijk je dagelijkse fitness.  Ook minder uren voor de kinderopvang helpt de kosten te drukken. We halen biologisch eten bij de boer ipv de supermarkt.

Door deze nieuwe inzichten in de praktijk te brengen en mede door de inkomsten van het netwerkbedrijf zijn wij  vanaf september 2009 financieel vrij.

Wil je meer over mij te weten komen kijk dan op http//www.ronniealt.com

Written by ronniealt

november 4, 2010 bij 11:00 am

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goed verhaal.

    Rijkdom is een zaak van bewustzijn.

    Bert-Jan Wiegeraad

    november 4, 2010 at 11:36 am

  2. Gedachten scheppen Realiteit.

    Karen Töning

    november 4, 2010 at 8:22 pm


Plaats een reactie